Unde te poți angaja în județul Iași și Europa

Numărul total de locuri de muncă libere din judeţ înregistrate la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns săptămâna aceasta la 525, menţinându-se constant faţă de ultimele săptămâni. 

Oferta de astăzi  este valabilă în perioada  17- 24 ianuarie 2018. „Oferta cuprinde 37 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 488 de posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime”, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Printre numele mari din economia ieşeană care caută să angajeze în această perioadă se numără Delphi, Greenfiber, Palas, Veolia, Conest, Hotel Hilton, hotel Unirea   Roberto Cristiano, Complex Rezidenţial Breazu, etc.

Avem disponibile 180 posturi în servicii, dintre care 43 în comerţ, 53 în hoteluri şi restaurante şi 84 în alte activităţi de servicii. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 110 de posturi în confecţii, 131 în construcţii, 79 în industrie, 20 în Sănătate şi Asistenţă Aocială şi 5 în Agricultură şi Silvicultură”, a adăugat Sîrghie. În schimb, pentru ieşenii care vor să muncească în ţări ale Uniunii Europene, sunt disponibile 611 locuri de muncă, mai puţine ca săptămâna trecute când s-au înregistrat peste 900.

Posturile au fost declarate vacante în cadrul programului EURES, accesarea acestora de către candidaţi fiind posibilă doar prin intermediul AJOFM. Cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă pentru ţările din UE este înregistrată în Danemarca, unde se caută oameni pentru domeniul agricol.

„Oferta cuprinde 164 de locuri în Spania, 100 de locuri în Danemarca, 95 în Germania, 55 în Marea Britanie, 40 în Olanda, câte 30 în Cehia, Slovenia şi Portugalia,  28 în Belgia, 11 în finlanda şi 10 în Luxemburg”, a adăugat purtătorul de cuvânt AJOFM.

Mai sunt două locuri în Norvegia şi unul în Lituania.  Menţionăm faptul că în Danemarca se caută culegători de mazăre iar în Spania 100 de femei pentru munca la câmp. Printre altele, ţările enumerate mai sus se mai caută  bucătari, electricieni, şoferi de camion şi autobuz, excavatorişti, montatori acoperişuri, montatori izolaţie, sudor, zidar, frizer, etc.

 

Comentarii

comentarii