Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, decorată de Klaus Iohannis

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a fost distinsă miercuri, 10 ianuarie, de la ora 16.00, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer de către președintele României, Klaus Iohanis.

Din partea universității a fost prezentă la eveniment o delegație condusă de rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale, ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești și patru studenți, între care și Andrei Gazea, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al TUIASI.

Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer face parte din categoria decorațiilor civile pe domenii de activitate și se oferă de către președintele României, prin decret, în baza propunerilor înaintate de către ministerele de resort pentru persoanele sau instituțiile din diferitele domenii de activitate de care răspund. Președintele României poate să ofere ordinul și din proprie inițiativă, cum a fost și cazul distincției înmânate Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în proporție de 1% din numărul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasă a fiecărei decorații.

Comentarii

comentarii