Veste bună! Fonduri pentru CPU Pașcani

Veste bună pentru pășcăneni. Deputatul Vasile Axinte anunță bani de la Guvern pentru construirea unui nou sediu a Compartimentului de Primiri Urgențe din Pașcani.

“Mă bucur să anunț că după ce am avut mai multe interpelări și discuții cu Ministrul Sănătății, am reușit să obținem finanțare pentru proiectarea și execuția extinderii Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Muncipal Pașcani.  Consiliul Local va suporta cheltuielile doar 10% din suma totală, restul fiind de la bugetul de stat. Studiu de fezabilitate prevede construire unui corp de clădire CPU nou, alăturat clădirii actuale a Spitalului care are ca scop asigurarea tratării urgențelor majore sau cu risc vital.” a declarat Vasile Axinte, deputat PSD.

Unitatea Primiri Urgenţe Paşcani a deservit în cursul anului 2016 un număr de 73.758 de pacienţi cu urgenţe de la minore la majore sau cu risc vital. CPU Pașcani nu beneficiază decât de o cameră de gardă, extinsă la dimensiunea unui cabinet medical cu 3 paturi pentru primire urgenţe, de o sală de operaţii şi  6 rezerve pentru stabilizare. Fondurile sunt estimate la 13.077.548 lei, suma incluzand si valoarea dotarilor cu aparatura medicala. La CPU Pașcani îşi desfăşoară activitatea şase medici, 15 asistenţi, cinci infirmiere şi cinci brancardieri.

Like la pagina de facebook – https://www.facebook.com/vasileaxintedeputat/ pentru noutăți.

Comentarii

comentarii