Veşti proaste pentru proprietarii de maşini

Noua taxă de poluare va fi plătită de oricine, indiferent dacă a achitat deja timbrul de mediu. Forma finală va fi gata în primăvară şi ar trebui să arate ca un impozit anual. În funcţie de norma de poluare a maşinii, românii ar putea plăti până la 200 de euro.

2017 a fost anul în care proprietarii de maşini au primit vestea că pot să-şi recupereze şi banii pe care i-au plătit la prima înmatriculare.

La sfârşitul anului trecut a fost publicată în Monitorul Oficial şi procedura de restituire a banilor.

Pentru recuperarea taxei auto aveţi nevoie, în primul rând, de o cerere. La care trebuie să adăugaţi şi o copie după certificatul de înmatriculare al maşinii, dar şi după cartea de identitate a maşinii. Bineînţeles, dacă aveţi dovada achitării taxei auto, este bine să o ataşaţi la dosar. Dacă nu, aceasta nu mai este neapărat necesară.

Pentru că funcţionarii publici pot vedea în sistem cine şi cât a plătit pentru înmatricularea maşinii. Analiza dosarului ar trebui să dureze 45 de zile.

Restituirea taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare și a taxei pentru emisiile poluante se va face între1 ianuarie şi 31 decembrie 2018. Cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii între 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Dar asta nu înseamnă că vom scăpa de taxarea poluării.

Sursa

Comentarii

comentarii