Virușii ucid zilele acestea la Iași! Trei morţi de gripă anunţaţi în numai 24 de ore

Previziunile sumbre ale medicilor infecţionişti ieşeni făcute după primele decese, că gripa va face şi mai multe victime în perioada următoare, par din nefericire a se adeveri. Încă trei decese anunţate în ultimele 24 de ore din cauza virusului aşa-numitei „gripe porcine“ (AH1N1), ultimul decedat având doar 35 de ani, iar penultimul, 41. Medicii atrăgeau atenţia că reînceperea şcolii, după vacanţa intersemestrială, va face ca viruşii gripei să circule mult mai uşor în comunitate, purtaţi de elevi între ei, apoi de la şcoală acasă. Din păcate, cei care „decontează“ în mod tragic lipsa măsurilor de precauţie a multora dintre cei sănătoşi sunt persoanele vulnerabile, cu probleme de imunitate din cauza altor boli asociate. Bărbatul mort la IRO ieri este astfel al optulea decedat la Iaşi de gripă. Cum recunoaştem simptomele acestui virus? Cum deosebim o viroză de gripă? Cum o ţinem la distanţă?

Zile de groază pentru pacienţii a două spitale din Iaşi în care, în ultimele zile, au murit oameni din cauza gripei. Numărul deceselor la bolnavi confirmaţi cu gripă creşte de la o zi la alta, ieri fiind cea mai tragică zi. După ce în seara anterioară fusese anunţat decesul unei femei în vârstă, în noaptea de 13 spre 14 februarie o altă victimă, un bărbat internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, confirmat cu gripă de tip AH1N1, a murit după aproape o săptămână de supraveghere în ATI.

După acest deces, ieri, un alt bărbat, spitalizat de data aceasta la Institutul Regional de Oncologie (IRO), în ATI, confirmat cu aceeaşi gripă, şi-a pierdut viaţa. Acest ultim deces, înregistrat la IRO, este al optulea la bolnavi diagnosticaţi cu gripă în spitalele ieşene. Cel de-al şaselea deces, de care vorbeam mai sus, este al unui pacient internat de asemenea la Institutul de Oncologie, victima în acest caz fiind o femeie vârstnică. Toate aceste trei victime din ultimele ore aveau boli cronice şi nu erau vaccinate împotriva gripei de sezon.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii