Vremea de Crăciun și Revelion: ninsori și ploi!

Vremea de Crăciun și Revelion: ninsori și ploi! ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 18 – 31 decembrie 2017, astfel că acum știm cum vom petrece, din punct de vedere meteo, Crăciunul și Anul Nou. De Crăciun sunt posibile ninsori prin zonele montane mai ales, dar de Anul Nou semnalul ar fi de ploi prin multe zone.

MOLDOVA
În prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de -1…4 grade și minime de -7…-3 grade, mediat pe regiune. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2…8 grade, nopțile rămânând destul de reci și doar la sfârșitul de an să fie posibilă o nouă scădere de temperatură. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, exceptând intervalul 22-23 decembrie când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în
creștere pentru precipitații mixte.

LA MUNTE
Va fi o vreme rece în cursul primei săptămâni, când sunt de așteptat valori negative pe timpul zilei (în medie -9…-3 grade) și ger noaptea cu un ecart termic mediu de -15…-8 grade. Din 25 decembrie se estimează o încălzire ușoară de la o zi la alta, până la temperaturi maxime de -4…2 grade și minime de -10…-4 grade, în medie. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 22-23 decembrie. Prezentele estimări indică pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare.

 

Comentarii

comentarii