Vremea pe 18, 19 şi 20 mai. Alerte meteo de ploi şi furtuni pentru tot weekendul

Vremea pe 18 mai aduce ploi şi furtuni în multe zone ale ţării. Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi izolat va fi grindină. Prognoza meteo anunţă însă că va ploua torenţial inclusiv în weekend.

Noaptea de joi spre vineri: cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile nord-vestice unde vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, însoţite şi de descărcări electrice; în primele ore ale nopţii astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi în sud şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Prognoza meteo anunţă că temperaturile minime se vor încadra între 5 grade în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă şi 16 grade pe litoral.

Vremea 18 mai în România

Vineri, vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte; în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei cerul va fi înnorat din orele dimineţii şi va ploua pe arii relativ extinse. Începând cu orele amiezii, înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice vor fi în Crişana şi Banat şi local în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în centrul Transilvaniei şi al Moldovei.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, se vor înregistra cantităţi de apă local mai însemnate şi izolat va cădea grindină, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul şi nord-estul teritoriului. În partea de sud şi sud-est a ţării, vremea va fi caldă, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, în special asociat averselor.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii