2.000 de tineri sunt aşteptaţi la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Moldova“

Aproape 2.000 de tineri vor participa anul acesta la prima ediţie a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Moldova“ (ITOM). Evenimentul se va desfăşura în perioada 24-26 august, fiind organizat de către Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Iaşi, şi Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iaşi. 

Întâlnirea va reuni la Iaşi aproximativ 1.600 de tineri şi va fi organizată cu ajutorul a peste 250 de voluntari. Timp de trei zile, participanţii vor beneficia de un program amplu cu manifestări culturale, printre care vizitarea oraşului pe un traseu care să prezinte locuri şi clădiri din Primul Război Mondial, artistice, fiind organizate concerte de muzică folk şi de muzică populară, dar şi educative, prin intermediul conferinţelor şi a ateliere de lucru în liceele partenere. Întregul eveniment va avea tema „Unitatea – izvor de putere şi înţelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam“. „Această întâlnire este un prilej pentru a propune, sugera opţiuni de viaţă care să dea tinerilor un sens, este un prilej pentru a oferi răspunsuri la întrebările fundamentale ale vieţii. Astfel, Biserica îşi propune să fie mai aproape de tineri, să îi asculte, să le răspundă la întrebări“, au menţionat organizatorii evenimentului.

Deschiderea oficială ITOM 2018 va avea loc vineri, 24 august, de la ora 18, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Vor participa toate delegaţiile din zona Moldovei prezente la Iaşi, care vor defila în faţa publicului într-o paradă a steagurilor, dar sunt aşteptaţi şi 400 de tineri din Basarabia şi Bucovina de Nord. Evenimentele vor continua sâmbătă, pe 25 august, când va avea loc o conferinţă susţinută de Dan Puric. Evenimentul se va desfăşura de la ora 18.00 în Grădina Palas. Tot în Grădina Palas se va desfăşura şi Festivalul Bucu­riei. În cadrul acestuia sunt cuprinse Târgul Meşterilor Populari, ce se va desfăşura sâmbătă şi duminică, pe 25 şi 26 august în intervalul orar 12.00-21.00. Târgul va cuprinde şi ateliere demonstrative ale meşterilor populari din zona Moldovei.

Concertul Unirii se va desfăşura duminică, pe 26 august, de la ora 14.00, invitaţi speciali fiind Ansamblul Folcloric „Ştefan Vodă“ din Republica Moldova, condus de Maestrul Tudor Ungureanu, alături de Fetele din Botoşani, Dumitriţa Şiniţa şi Emanuel Băiceanu. În cadrul evenimentelor ITOM 2018 sunt cuprinse şi Sfânta Liturghie de duminică, 26 august, de la ora 9.00, la Catedrala Mitropolitană, dar şi festivitatea de închidere a evenimentului, care va avea loc duminică, 26 august, de la ora 15.30, în Grădina Palas.Anul trecut, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi a adunat la Iaşi mii de tineri din întreaga lume.

Comentarii

comentarii