Câți bani a primit Pașcaniul de la Guvern

Edilii judeţului Iaşi au primit o gură de oxigen, după repartizarea procentului de 20% din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru achitarea arieratelor. Este pentru prima oară când criteriile de repartizare au fost stabilite după formula 80% suprafaţă totală şi 20% populaţie, o măsură agreată de primari şi plenul deliberativ al Consiliului Judeţean Iaşi.

În total, judeţul Iaşi a primit 31,8 milioane lei, din care numai comunelor le-a fost alocată suma totală de 27,5 milioane lei. Din sumele defalcate din TVA, municipiul Iaşi a primit 2,9 milioane lei, iar municipiul Paşcani, 648 mii lei.Oraşului Hîrlău i-au fost repartizaţi 250.000 lei, la Podu Iloaiei – 282.000 lei, iar la Târgu Frumos, 225.000 lei.

Sumele defalcate din TVA au fost alocate pentru echilibrarea bugetelor locale, achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2015, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017 şi estimările pentru 2018-2020.

Dintre comune, cei mai mulţi bani au mers la Andrieşeni, Belceşti, Dobrovăţ, Erbiceni, Gropniţa, Miroslava, Răducăneni, Schitu Duca, Sineşti şi Ţibăneşti.

Comentarii

comentarii