Au explodat preţurile la mâncare. Cartoful a devenit un aliment de lux

Scumpiri fără precedent la alimente şi servicii. Cartoful a devenit un aliment de lux în ultimul timp, preţul a crescut cu 50 la sută de la o lună la alta. De asemenea, pentru călătoriile cu trenul plătim mai mult.

Cartoful este de departe în topul scumpirilor, cu cele mai mari creşteri de preţ de la o lună la alta. În mai un kilogram de cartofi a costat cu peste 50 la sută mai mult decât în aprilie.

Dacă ţinem cont că atunci a debutat sezonul cartofilor noi, scumpirea părea previzibilă. Peste asta se adaugă şi faptul că, de la producător până la tarabă, sunt intermediarii care adaugă câte ceva la preţul final.

Şi fructele proaspete au fost mai scumpe în mai. Nu e de mirare dacă ne gândim cât au costat iniţial cireşele, între 40 şi 100 de lei. Pentru miere, peşte şi carne scumpirile au fost puţin peste un procent.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii