Avertisment al liderilor țigani: în 50 de ani noi vom fi majoritari

Liderul Partidei Romilor Pro Europa din Vrancea, ConstantinToader, a transmis administratiei locale din Focsani scrisoare deschisa in care ii avertizeaza asupra situatiei populatiei de etnie roma din municipiu. Politicianul se refera la faptul ca romii sunt scosi afara din locuintele sociale si avertizeaza in finalul textului ca ”in mai putin de 50 de ani, noi romii, vom fi majoritarii in tara noastra.

Pentru ca nu intelegem, intrebam. Ce viitor poate aveo o tara in conditiile in care cea mai mare parte a populatiei sale este victima saraciei, lipsei de educatie, abuzurilor statului si pornirilor rasiste?”, sustine Constantin Toader.

Scrisoare deschisa catre primarul Municipiului Focsani Judetul Vrancea, preluata de Flux24.ro.
”Stim ca suntem romi. Stim ca acum 165 de ani eram inca sclavi. Stim ca de atunci si pana azi am fost trimisi sa locuim la marginea oraselor sau satelor, de preferat chiar pe groapa de gunoi. Stim ca aceasta segregare si discriminare a facut aproape imposibila evolutia celor mai multora dintre noi. Stim cat de greu ne este sa gasim un loc de munca. Stim ca in afara de salubritate si administratia parcurilor nu avem multe alternative. Stim sa sortam deseuri pe gropa de gunoi pentru o bucata de paine. Stim sa ne construim o cocioaba si un intreg univers in ea din resturile aruncate de voi la groapa de gunoi. Stim sa sapam gropi adanci si sa le facem scari pentru a nu ramane ingropati de vii in cautarea fierului vechi. Stim ca primarii au profitat de noi ca de toti saracii Romaniei si nu ne-au dat nimic in schimbul votului timp de 27 de ani.

Sursa

Comentarii

comentarii