Bilanț pentru cea de-a X-a ediție a Zilelor Municipiului Pașcani

Bilanț pentru cea de-a X-a ediție a Zilelor Municipiului Pașcani

Administrația locală mulțumește tuturor celor care au venit la spectacol, indiferent de condițiile meteo, dar și celor implicați direct pentru buna desfășurare a evenimentelor. Echipa de colaboratori fiind formată din reprezentanți de la ISU, Poliția Locală, Poliția Națională, Jandarmeria, serviciul de Ambulanță, mass-media.

PUNCTE TARI
– O gamă variată de activități desfășurate de instituțiile din subordine: Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”, Biblioteca “Leonard Gavriliu”, Clubul Sportiv Municipal.
– Calitatea spectacolului artistic oferit pe parcursul celor 3 zile, gama variată de genuri muzicale cu adresabilitate tuturor categoriilor de vârstă.
– Implicarea și buna colaborare a compartimentelor din subordine: Patrimoniu, Sport Cultură Culte, Serviciul de Finanțe Publice Locale, CSM, Biblioteca, Casa de Cultură etc
– Implicarea activă a unor consilierilor locali în organizarea evenimentului.

AMENINȚĂRI
Codul portocaliu de ploi. Toate deciziile luate în ceea ce privește derularea evenimentului au fost luate prin consultarea permenenta ANM, ISU, Poliție și firma organizatoare.
Pe primul plan s-a pus asigurarea securității participanților. Decizii luate:
– schimbarea locației în ziua de vineri.
– reamenajarea si reamplasare scenei
– balastarea terenului de zgură.

PRECIZĂRI
– Perioada de desfasurare a Zilelor Municipiului Pascani a fost stabilita prin H.C.L. La data cand s-a fixată perioada de derulare, dar si in saptamana premergătoare evenimentului nu existau prognoze meteo care să arate fenomenele periculoase.
– Locul de desfasurare a fost stabilit tot de Consiliu Local. În alegerea locatiei s-a tinut cont de asigurarea spațiului pentru toate tipurile de activitati, respectiv spectacolul artistic, zona de comert, amplasarea teraselor si a parcului de distractie. Trebuie avute in vedere si asigurarea utilitatilor, respectiv alimentarea cu energie electrica, contorizarea consumurilor.
– Schimbarea locației pentru spectacolul din ziua de vineri nu a fost posibila din motive tehnice si a utilitatilor necesare pentru aceste activități.
– Evenimentul nu s-a putut amâna și din cauza contractelor încheiate cu artiștii ce au fost solicitați să cânte la Pașcani.

PARTICIPANTI:
– Vineri – 1.300 persoane (estimativ)
– Sâmbătă – 9.500 persoane (estimativ)
– Duminica – 13.000 persoane (estimativ)

Nu s-au semnalat incidente deosebite. Au fost aplicate doar 6 amenzi contravenionale.

Comentarii

comentarii