„Bonnie şi Clyde“ la Iaşi: crimă dublă în rulotă

O variantă europeană a celebrilor criminali americani: doi iubiţi slovaci înarmaţi şi daţi în urmărire în întreaga Europă au fost prinşi într-o pensiune din Miroslava. Jan Moncol şi iubita sa, Michaela Krajcova, au comis o dublă crimă urmată de jaf în Cehia, ajungând la Iaşi cu intenţia de a trece în Moldova, apoi în Ucraina. Cei doi aveau cu ei şi un Mercedes aproape nou, închiriat imediat după ce au intrat peste doi soţi ce locuiau într-o rulotă de lux, cărora le-au tăiat gâturile, apoi i-au jefuit de sume mari de bani şi de o casetă de valori. Amănunte uluitoare despre dubla crimă, despre criminali, dar şi despre operaţiunea specială de prindere a acestora:

Doi asasini slovaci, care au ucis cu sânge rece o familie, tăindu-le celor doi soţi gâtul cu cuţitul, au fost prinşi în urma unei operaţiuni de succes a poliţiştilor ieşeni, la o pensiune din Miroslava. La finele săptămânânii, poliţiştii de la Ser­viciul de Investigaţii Criminale şi „mascaţii“ de la Serviciul de Ac­ţiuni Speciale au avut o informaţie cum că într-o pensiune din centrul comunei Miroslava se află un bărbat şi o femeie de naţionalitate străină, care încercau să traverseze România pentru a se pierde în Republica Moldova sau Ucraina. Cei doi se numesc Jan Moncol, în vârstă de 33 de ani, şi Michaela Krajcova, în vârstă de 29 de ani.

Cei doi asasini au intrat peste o familie, într-o ru­lotă, apoi le-au tăiat găturile şi i-au jefuit. Au închiriat apoi un autotu­rism de lux, marca Mercedes, şi au fugit în est, cu gând să scape de justiţie. Cei doi erau înarmaţi cu pistoale cu electroşocuri.

Continuarea aici

Comentarii

comentarii