Bucătăria tradiţională rămâne în topul preferinţelor românilor

Bucătăria tradiţională revine în preferinţele românilor, iar restaurantele fac tot posibilul să pună în farfurii gustul de odinioară. Reţete din inima Banatului sau a Ardealului sunt pregătite în bucătării moderne şi sunt apreciate nu numai pentru autenticitate, ci şi pentru amintirile pe care le trezesc în sufletul clienţilor.

Decorat cu ştergare, ii, funii de ceapă şi poze vechi de familie, interiorul acestui restaurant îi poartă pe clienţi direct în casa bunicilor. Feţele de masă cu modele tradiţionale sunt repede acoperite de platouri cu aperitive reci, fără pretenţii, dar foarte gustoase.

În bucătărie, chefii fac tot posibilul să respecte reţetele străvechi.

În timp ce românii redescoperă gusturile copilăriei, turiştii străini care vizitează în special oraşele din Ardeal şi Banat rămân veşnic fascinaţi de sarmale, ciorba de fasole în pâine sau de bulzul ţărănesc.

Comentarii

comentarii