Cazul Angheluș în sala de judecată – „Eram hiperexcitat“

Situaţie incredibilă la un proces desfăşurat la Paşcani! Un profesor judecat pentru hărţuire după ce a încercat să înduplece o elevă să facă sex cu el a continuat să umilească victima inclusiv în faţa judecătorilor. „Eram hiperexcitat“, a fost răspunsul lui Petrică Angheluş atunci când a fost întrebat de magistraţi de ce şi-a hărţuit eleva. Profesorul a adus martori care au discreditat-o, cot la cot cu el, pe victimă, chiar în sala de judecată. „Eleva a fost victimă a lipsei de empatie şi a lipsei de valori morale care caracterizează tot mai des societatea actuală, în cadrul căreia viaţa sexuală incluzând abordarea unei persoane sunt duse la paroxism şi justificabile oricum, inclusiv prin invocarea unei stări de hiperexcitabilitate, aşa cum a făcut-o inculpatul“, e concluzia judecătorilor, care l-au condamnat pe profesor la trei luni de închisoare cu suspendare.

Petrică Angheluş (61 de ani) este profesor de sport la Colegiul „Mihail Sado­veanu“ din Paşcani şi a fost judecat de judecătoria din acest oraş pentru hărţuire. Victima sa a fost o fostă elevă de-a colegiului, care în vara anului trecut a absolvit liceul şi a promovat examenul de bacalaureat cu nota 7,86.

Potrivit motivării Judecătoriei Paşcani, care l-a condamnat pe profesor la 3 luni de închisoare cu suspendare, Petrică Angheluş a aflat „din zvon public“ că o elevă de clasa a XI-a, originară din Republica Moldova, ar întreţine raporturi sexuale cu diverşi bărbaţi. De menţionat că, potrivit judecătorului, „informaţiile“ profesorului nu ar fi fost adevărate, eleva primind caracterizări bune chiar din partea propriilor profesori.

Petrică Angheluş a obţinut numărul de telefon al elevei A.O. de la un coleg de internat de-al acesteia. Pe 14 martie 2017, profesorul a sunat-o pentru prima dată pe elevă. S-a recomandat a fi un colaborator al Mossadului, SIAS, KGB şi i-a propus adolescentei să se întâlnească cu el la un ceai deoarece îi este dragă şi doreşte să îi ofere cadou „un puloveraş, un ceva, un bănuţ“ întrucât ştie că elevei „îi place viaţa… care… e făcută să fie trăită“. Eleva l-a refuzat pe interlocutor, recunoscând, după voce, că e profesorul său de sport. Conform propriei declaraţii date în instanţă, profesorul era „hiperexcitat“ şi, în aceeaşi zi, a sunat-o din nou pe elevă, de acea dată jignind-o.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii