Ce proiecte sunt în derulare în Pașcani. Vezi aici lista

Actuala conducere din Municipiul Pașcani a făcut o listă cu ce investiții s-au făcut dar și ce urmează să aibă loc în perioada următoare.

“În ultimii ani s-au investit banii publici în asfaltare a peste 20 km de străzi, acolo unde acestea erau distruse, s-au reabilitat unități de învățământ, terenuri de sport, locuri de parcare, stații de autobuz, ștrand etc.

În curs de finalizare sau în faza de demarare a investițiilor sunt: noul sediu al Bibliotecii Municipale, Piețele Agroalimentare, Cimitirul Municipal, intersecții semaforizate, Sala de Sport din fața Colegiul “Mihail Sadoveanu” dar și un grup sanitar în Parcul Muncipal. De asemenea, foarte important este și iluminatul public, astfel fiind demarate discuții cu firme specializate în acest domeniu pentru ca întreaga rețea din Municipiu să fie modernizată.

Avem accesate și proiecte cu fonduri europene pentru reabilitare, modernizare și extindere a unităților de învățământ CF Unirea, Creșa și Grădinița nr 2. În faza de contractare sunt Palatul Cantacuzino, unul dintre cele mai importante obiective din județ și nu numai dar și Școala

 

Gimnazială “Iordache Cantacuzino” Pașcani. Să nu uităm de investiția de 13 milioane de euro pentru apă și canalizare, proiect ce este în fază de avizare, iar de anul viitor avem convingerea că vor fi demarate lucrările.
De când sunt la conducere, alături de echipă, am reușit să fim aproape de cetățeni, să-i ascultăm și să le rezolvăm problemele.

De asemenea, au fost demarate mai multe proiecte ce sunt în curs de a fi semnate sau au fost semnate pentru a face investiții în Municipiu. Așadar, Municipiul Pașcani „nu suferă din lipsa de investiții” iar cu cele 9 miliarde de lei ce sunt în conturi vor fi cheltuite și pentru reabilitarea străzilor Nicolae Iorga și Mihai Vitezu. De asemenea a fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaz metan pe 40 de străzi din Municipiu, contract ce ajunge la valoare de două milioane de lei cu TVA. În următoarea perioadă vor fi demarate lucrări de betonare a 34 de obiective din Municipiu. De pe listă nu lipsesc străzi, alei, parcări și terenuri de sport de la școli.

Au fost aprobați și indicatorii tehnico economici pentru 6 străzi din oraș. Este vorba despre Fundac Fântânele, strada Crinilor sector Capela cu Morilor, Alea Calea Iașului, strada Tudor Vladimirescu, sector din strada Libertărții dar și strada 24 Ianuarie, proiect în valoare de 7,4 milioane de lei. Procedura de achiziție fiind în curs de desfășuare.”

Comentarii

comentarii