Ce români se află în topul recordurilor mondiale? Vezi lista

Modern medicine

Academia Recordurilor Mondiale, cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale, a publicat mai multe recorduri româneşti din domeniul medical, printre care se numără ‘Cea mai mare paradă de ambulanţe’ – Alba Iulia 2018 sau Primul Institut geriatric din lume – Ana Aslan.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, Academia Recordurilor Mondiale a desemnat

  • primul Institut de Endocrinologie din Lume ca fiind Institutul ‘C.I. Parhon’ Bucureşti,
  • primul Tratat Medical de Endocrinologie: CI Parhon,
  • prima disecţie aortică complexă tratată endovascular: Polisano Sibiu,
  • iar cea mai mare paradă de ambulanţe – Alba Iulia 2018.

De asemenea, printre recordurile româneşti din medicină se mai numără ‘Cele mai multe operaţii neurologice’ – dr. Leon Dănăilă, ‘Cele mai multe operaţii pediatrice’ – dr. Alexandru Pesamosca, iar primul institut geriatric din Lume – Institutul ‘Ana Aslan’.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri româneşti, majoritatea fiind realizări deosebite – Nadia Comăneci, primul 10 din istoria gimnasticii; Helmut Duckadam, patru goluri consecutive aparate; Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume; Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală; Cleopatra Stratan, cea mai de succes tânără artistă; Ilie Dobre, cel mai de succes comentator sportiv de radio; Crina Coco Popescu, cea mai de succes tânără alpinistă; Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă; ‘Luceafărul’ de Mihai Eminescu, cel mai lung poem de dragoste; cel mai lung meci de baschet: Sibiu; cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun: copiii din Braşov; Cristina Neagu, prima jucătoare de handbal care a câştigat de trei ori titlul de Jucătoarea Anului; Constantina Diţă, cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului olimpic.

Comentarii

comentarii