Ce spune despre tine grupa sanguină pe care o ai

Știința și tradiția japoneză sugerează că grupa sanguină pot indica multe despre personalitatea și sănătatea ta. Ai spune că sângele e pur și simplu sânge, nu? Ei bine, răspunsul este și „da”, și „nu”.

Sângele uman este alcătuit din aceleași elemente de bază, însă există unele distincții care dau naștere celor patru grupe sanguine. Ceea ce diferențiază cele patru grupe sunt antigenii (sistemele de apărare imunitară) de la suprafața celulelor sanguine.

În 1930, profesorul japonez Tokeji Furukawa a publicat o lucrare în care susținea că grupele sanguine reflectă personalitățile celor care le posedă. De atunci, caracterizarea bazată pe grupa sanguină („ketsueki-gata”) a devenit adânc înrădăcinată în cultura japoneză.

Televiziunile și ziarele japoneze oferă horoscoape pe baza grupei sanguine, iar cărțile care detaliază legătura dintre grupa sanguină și personalitate sunt bestseller-uri. În Japoniaexistă chiar și pețitori specializați în depistarea viitoarelor soții pe baza grupelor sanguine.

Însă, la fel ca în cazul astrologiei, știința modernă încă nu a demonstrat existența vreunei corelații clare între grupa sanguină și personalitate. Dar, chiar și așa, există multe cercetări care detaliază modul în care grupa sanguină determină anumite tipare de sănătate.

Iată câteva dintre acestea.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii