Colegiul Sadoveanu rămâne școala eco

Reprezentanții Centrului Carpato Danubian de Geoecologie alaturi de reprezentanți ISJ și APM- Iasi au vizitat colegiul nostru în scopul reevaluării, etapă obligatorie pentru a ne menține statutul de Eco-Școala și Steagul Verde, în cadrul programului internațional Eco-Schools.

Elevii și profesorii școlii noastre au dovedit că sunt prieteni cu natura, că le pasă de mediul înconjurator și merită să arboreze în continuare renumitul ,,Steag Verde”.


În anul 2001, colegiul nostru s-a înscris în Programul Eco-Schools, program mondial pentru managementul mediului, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE) și susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).

Obiectivele aderării la acest program, au fost următoarele:

1. Formarea la elevi a unui comportament adecvat față de mediu, prin sensibilizarea și conștientizarea acestora față de problemele de mediu.
2. Implicarea activă a elevilor în rezolvarea problemelor de mediu, prin acțiuni concrete, cum ar fi valorificarea deșeurilor reciclabile, înfrumusețarea sălilor de clasă, a holurilor, amenajarea spațiului verde din jurul școlii, etc.
3. Dezvoltarea spiritului civic la elevi și cunoașterea legilor ce se referă la protecția mediului.
4. Colaborarea cu comunitatea locală și stabilirea unor parteneriate cu școli din Romania sau din lume, ce desfășoară acest program.
5. Obținerea statutului de Eco-Scoala și a premiului simbol “Steagul Verde”.

Comentarii

comentarii