Cum iti dai seama cand cineva te iubeste (chiar daca nu o spune)

Intr-o relatie, uneori asteptam sa auzim cele doua cuvinte magice care ne confirma ca suntem iubiti: “Te iubesc”. Dar nu tot timpul vin atat de repede pe cat ni le-am dori. Dar acest lucru nu trebuie sa ne faca sa credem ca nu suntem iubiti.

Intr-o relatie, uneori asteptam sa auzim cele doua cuvinte magice care sa ne confirme ca suntem iubiti: “Te iubesc”.

Dar nu tot timpul vin atat de repede pe cat ni le-am dori. Si acest lucru nu trebuie sa ne faca sa credem ca nu suntem iubiti. In schimb, putem analiza din alta perspectiva relatia, pentru a ne da seama daca suntem sau nu cu persoana potrivita.

Trebuie sa analizam actiunile, nu vorbele.

Daca partenerul tau iti arata ca tine la tine, atunci acest lucru este tot ce conteaza. Asa cum bine stim, cuvintele nu sunt la fel de importante ca faptele si constanta.

Ar fi mult mai ingrijorator daca partenerul tau ti-ar spune “te iubesc” dupa cateva intalniri, insa actiunile lui ar fi in contradictie cu vorbele sale. Cum stii daca actiunile lui iti demonstreaza ca te iubeste? Iata o evaluare pe care o poti face singura, raspunzand la cateva intrebari:

  • Te suna si iti trimite mesaje in mod constant?
  • Va intalniti in mod regulat?
  • Simti ca relatia evolueaza?
  • Te simti apreciata si pretuita ca persoana?
  • Te simti in siguranta in preajma lui (fizic si emotional)?
  • Este o persoana atenta, amabila si cu bun simt?
  • Iti place relatia voastra cand esti cu el dar si cand esti FARA el?
  • Puteti vorbi despre lucrurile asupra carora aveti pareri diferite?

Daca raspunsul este pozitiv la toate aceste intrebari, inseamna ca esti norocoasa si ai intalnit pe cineva care tine la tine sincer si te apreciaza.

Trebuie sa intelegem ca oamenii isi exprima iubirea in moduri diferite si nu tot timpul este asa cum ne asteptam. In minunata sa carte intitulata “Cele sapte limbaje ale iubirii”, autorul Gary Chapman enumera cinci moduri in care iubirea se poate manifesta:

1. Prin cuvinte

2. Timp de calitate

3. Cadouri

4. Acte de servire

5. Atingere fizica

Poti analiza fiecare dintre aceste limbaje pentru a vedea care este cel in care preferi sa te exprimi. Ii poti sugera partenerului tau sa faca la fel.

Intelegerea modului in care fiecare dintre voi isi exprima iubirea este esentiala pentru o mai buna cunoastere si acceptarea partenerului. Acest lucru poate diminua anxietatea simtita cand ai senzatia ca nevoile tale emotionale nu sunt implinite intr-o relatie.

Este chiar asa de important sa auzi cuvintele “te iubesc”?

Sunt doua cuvinte deseori supraapreciate. Pot insemna mult daca sunt spuse in contextul potrivit si cu toata sinceritatea. Dar pentru fiecare persoana pot insemna cu totul altceva. Pentru cineva “te iubesc” poate insemna “cred ca esti PERSOANA pe care am cautat-o toata viata”. Pentru alta poate insemna “imi place de tine si vrea sa ma culc cu tine.”

Sunt multe alte feluri in care iti poti manifesta iubirea. Intotdeauna este bine sa acorzi mai multa atentie faptelor decat vorbelor. Invatati-va reciproc limbajele iubirii. Dupa ce ati inteles cum isi exprima fiecare iubirea, puteti respira usurati si nu va mai faceti griji ca sunteti sau nu iubiti.

Te simti iubita? Este tot ce conteaza.

Comentarii

comentarii