Doar 45 de contracte de muncă încheiate la Bursa locurilor de muncă

Aproape o mie de persoane s-au prezentat, vineri, la Bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în Iaşi şi Paşcani, însă doar 45 dintre acestea au încheiat contracte de muncă. 

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi, Adriana Sârghie, a declarat că la Bursa locurilor de muncă au participat 99 agenţi economici, care au oferit 1.545 locuri de muncă vacante.

Conform acesteia, din cele 960 de persoane prezente la eveniment, 671 persoane au fost selecţionate în vederea susţinerii interviului, iar alţi 45 de solicitanţi au certitudinea încheierii unui contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, din care doar patru au studii superioare.

Solicitanţii de locuri de muncă au avut oportunitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii şi ofertele venite din partea mediului economic ieşean pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale sau reorientarea profesională spre ocupaţii cu posibilităţi de angajare pe termen lung.
Evenimentul face parte din seria acţiunilor organizate de către Serviciul Public de Ocupare, în principal pentru pentru şomeri înregistraţi, care are ca scop primordial creşterea gradului de ocupare a acestora prin realizarea unui contact direct cu mediul economic ieşean’, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Comentarii

comentarii