Drumul de mare viteză Ploiești – Bacău – Pașcani are finanțare prin proiectul de buget pe 2019

Bugetul Ministerului Transporturilor crește, anul acesta, cu circa 55%, la 11,6 miliarde de lei, bani care ar trebui să fie alocați către autostrăzi, poduri, rețele de cale ferată, dar și pentru studiile de fezabilitate ale variantelor de ocolire și drumurilor de mare viteză, potrivit wall-street.ro.

Printre proiectele de infrastructură ce au legătură cu Bacăul, în bugetul pe 2019 sunt menționate în această fază centura Bacăului și tronsoanele drumului de mare viteză Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani (autostrada A7).

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Poiesti – Buzău, ministerul alocă 4,6 milioane de lei, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteza Focșani-Bacău se alocă 9,5 milioane de lei din FEDR, iar pentru Bacău-Pașcani este prevazută suma de 6,5 milioane de lei.

Pentru centura Bacăului, sunt prevăzute 70 de milioane de lei. Contractul pentru proiectarea și construirea șoselei ocolitoare a Bacăului s-a semnat în decembrie 2018 . (sursa: wall-street.ro)

Parlamentarii de Bacău ai PSD și ALDE au anunțat vor depune la dezbaterile din Parlament un amendament la proiectul de buget național pe 2019, pentru includerea finanțării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție pentru tronsonul Bacău – Brașov (A13), parte componentă a autostrăzii Iași – Brașov.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii