Elevii încep şcoala mai repede, pe 10 septembrie

Elevii se vor întoarce la şcoală mai repede în anul şcolar 2018-2019, Ministerul Educaţiei Naţionale stabilind că vacanţa de vară se va în­cheia luni, pe data de 10 septembrie.

Ministerul Educaţiei a stabilit structura întregului an şcolar. Astfel, pri­mul semestru se va încheia pe data de 1 februarie, urmând ca semestrul al II-lea să înceapă pe data de 11 februarie şi să se încheie pe data de 14 iunie.

Pentru elevii de liceu, anul şcolar se va termina pe 31 mai 2019, iar pentru cei de clasa a VIII-a pe 7 iunie 2019. Vacanţele elevilor în anul şcolar 2018-2019 sunt aceleaşi ca în fiecare an, respectiv vacanţa de iarnă, cea intersemestrială, vacanţa de primăvară şi vacanţa de vară.

Pe lângă acestea, elevii din clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de o vacanţă suplimentară în săp­tămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. În ceea ce priveşte perioada în care sunt programate vacanţele, Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca vacanţa de iarnă să înceapă pe data de 22 decembrie şi să se încheie pe data de 13 ianuarie.

Doar câteva săptămâni mai târziu, pe data de 2 februarie, va începe vacanţa dintre semestre, elevii urmând să se în­toarcă la ore pe 10 februarie. Vacanţa de primăvară va începe pe 20 aprilie, cu opt zile înainte de Paştele ortodox, care va cădea pe 28 aprilie, cel catolic fiind cu o săptămână mai devreme.

Elevii se vor întoarce din vacanţa de primăvară pe data de 5 mai. Vacanţa de vară pentru elevii care nu sunt în an terminal va începe pe data de 15 iunie.

Comentarii

comentarii