EURO U21: Germania castiga grupa B. Romania isi poate permite si o infrangere cu Franta, dar la maxim doua goluri diferenta

Romania a primit vesti foarte bune dupa terminarea grupei B de la Campionatul European de tineret din Italia. Germania, asa cum era de asteptat, a castigat grupa, cu 7 puncte, iar Danemarca, locul 2, cu 6 puncte, nu mai poate conta in clasamentul celui mai bun loc secund de la EURO.

Germania a remizat in fata Austriei, scor 1-1, ambele goluri fiind marcate in primele 25 de minute, in timp ce Danemarca a castigat in fata Serbiei, scor 2-0, scor insuficient insa pentru ca danezii sa treaca de Italia in clasamentul locurilor 2.

Si asta pentru ca Italia, locul 2 din grupa A, a terminat jocurile cu 6 puncte, dar cu un golaveraj de 6-3, plus 3 deci, fata de Danemarca, care a terminat cu doar plus 2, 6-4!

Ce inseamna acest lucru pentru Romania, inseamna ca ea poate obtine calificarea si daca pierde in fata Frantei luni seara de la ora 22, insa nu trebuie sa faca acest lucru la o diferenta mai mare de 2 goluri.

Romania are un golaveraj acum de 8-3, ceea ce inseamna ca ne permitem sa si pierdem cu francezii, dar la maxim doua goluri diferenta. Sa presupunem ca am pierde cu 2-0 in fata “Cocosului Galic”. Am termina cu un golaveraj de 8-5, tot plus 3 asadar, exact ca Italia, dar am avea goluri mai multe marcate in comparatie cu tara gazda.

Oricum ar fi insa, Romania, si cu o remiza, stie ca termina grupa C pe primul loc la Campionatul European. Iar in acest caz, ar urma sa joace in semifinalele EURO 2019 cu invingatoarea din grupa B, nimeni alta decat Germania, campioana europeana en-titre. Singura conditie sa intalnim Germania, totusi, este ca Romania sa castige grupa, dar Franta sa se califice si ea alaturi de noi, deci cu o remiza in meciul direct. Caci, daca vom castiga grupa, dar Franta nu se califica de pe locul secund, deci daca invingem luni la Cesena, cu orice scor, vom intalni Spania in careul de asi.

In cazul in care Romania va fi invinsa de Franta in ultimul meci al Grupei C, ce va avea loc luni, de la ora 22:00, dar vom merge mai departe ca cel mai bun loc 2 (scor de maxim 0-2, 1-3, 2-4 etc.), tricolorii vor intalni Spania, echipa ce a castigat Grupa A, finalista de acum 2 ani.

Interesant este ca acum tara gazda are o mare nevoie de victoria noastra in meciul de luni. Daca Romania invinge Franta, chiar si la un scor minim, 1-0, Franta va fi eliminata si Italia va merge in semifinale, gratie celui mai bun loc 2, avand in vedere ca oamenii din Hexagon ar avea un golaveraj de 3-2.

Iata rezultatele serii de duminica:

Austria – Germania 1-1 (Danso 23′-penalti / Waldschmidt 15′)
Danemarca – Serbia 2-0 (Larsen 21′, Rasmussen 51′)

Clasamentul final este urmatorul:

1. Germania 7 puncte 10-3
2. Danemarca 6 puncte 6-4
3. Austria 4 puncte 4-4
4. Serbia 0 puncte 1-9

Comentarii

comentarii