Fructele si carnea de porc s-au scumpit cel mai mult in noiembrie

Fructele proaspete si carnea de porc s-au scumpit cel mai mult in noiembrie, comparativ cu octombrie, preturile lor crescand cu 4,33% si, respectiv, cu 2,34%, si doar citricele s-au ieftinit, cu 4,96%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), date miercuri publicitatii.

Pretul oualor a crescut in octombrie cu 1,83%, cel al preparatelor din carne cu 1,17%, iar fasolele boabe si alte leguminoase s-au scumpit cu 1,68%.

De altfel, aproape toate preturile la alimente au crescut in noiembrie, singurele scaderi usoare fiind inregistrate, exceptand citricele, la categoriile “legume si conserve de legume”, cu 0,4%, “alte legume si conserve de legume” – 0,47% si “fructe si conserve din fructe” – 0,08%.

Desi raportat la luna octombrie cartofii s-au scumpit in noiembrie doar cu 0,74%, fata de sfarsitul anului trecut (decembrie 2018) pretul acestora a urcat cu 20,68%. Cresteri foarte mari de preturi fata de sfarsitul lui 2018 s-au inregistrat si la categoriile “citrice si alte fructe meridionale” – cu 18,96%, “fructe si conserve din fructe” – cu 15,93%, fructe proaspete – cu 14,63%, carne de porc – 8,24%, preparate din carne – 5,83%, faina – 5,18%, conserve din carne – 4,52%.

Pe ansamblu, in noiembrie, alimentele s-au scumpit cu 4,2% fata de decembrie 2018 si cu 0,43% comparativ cu luna precedenta.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii

comentarii