Greu de crezut, dar totusi adevarat. Localitatea din Romania unde nu exista hoti

Incredibil, dar adevarat si se intampla chiar in Romania! In sud-vestul Romaniei, mai aproape de Belgrad decat de Bucuresti, exista un sat in care criminalitatea este 0!

In extremitatea sudica a judetului Mehedinti, in muntii Banatului, traieste cea mai mare comunitate de cehi din Romania.

Eibenthalul s-a infiintat in anul 1827, in timpul celui de-al doilea val de colonizari cu cehi, care avea ca scop colonizarea zonei de frontiera a Imperiul Austro-Ungar, in special din ratiuni militare.

Zona Portilor de Fier a fost vizata in mod special, Eibenthalul fiind unul dintre cele cateva sate de „pemi” (locuitori ai Boemiei) care s-au infiintat in zona in aceasta perioada.

Majoritatea colonistilor au venit din Plzeň, Klatovy (din aceste doua localitati erau si multi etnici germani printre colonisti, dar cu timpul acestia s-au deznationalizat si au adoptat limba ceha), Čáslav si Beroun.

La Eibenthal nu exista post de politie si nici nu ar fi nevoie fiindca  nu se fura nimic. De altfel, in localitatile din Clisura Dunarii infractionalitatea este scazuta, localnicii care traiesc in acest colt al Mehedintiului fiind oameni deosebit de linistiti.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii