Horia Patapievici – decorat de către Traian Băsescu, la Cotroceni

patapieviciFostul preşedinte al Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, a fost decorat de către preşedintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul “Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

Vineri, 9 mai, Patapievici a fost decorat pentru contribuţia adusă istoriei ideilor şi cercetării temelor gândirii contemporane. Alături de el, au mai fost decoraţi cu diverse distincţii şi alte personalităţi culturale româneşti, precum Gabriel Liiceanu sau Dan Mihăilescu.

Horia Roman Patapievici a fost decorat cu Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de Cavaler, iar Gabriel Liiceanu – cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Ofiţer.

Ordinul Naţional ‘Serviciul credincios’ în grad de cavaler, a fost acordat scriitorului Horia Roman Patapievici în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută în domeniul istoriei ideilor, pentru talentul şi originalitatea dovedite în cercetarea marilor teme ale culturii contemporane, contribuind pe această cale la animarea vieţii intelectuale româneşti şi la promovarea libertăţii de gândire şi exprimare în acord cu principiile democraţiei.

Şeful statului i-a conferit Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Ofiţer prof. univ. dr. Gabriel Liiceanu în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru capacitatea managerială dovedită, prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilităţi de a avea acces la cultură, fiind un model pentru tânăra generaţie.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, şeful statului i-a conferit Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Comandor scriitorului şi criticului literar Dan C. Mihăilescu, Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler criticului muzical Dumitru Avakian şi realizatorului de programe Radio România Cultural Teodora Stanciu, “în semn de înaltă apreciere pentru competenţa şi profesionalismul dovedite de-a lungul timpului în promovarea valorilor perene ale culturii româneşti, pentru implicarea directă şi constantă în organizarea şi promovarea acţiunilor organizate la Palatul Cotroceni în cadrul programului “Cotroceni – porţi deschise culturii”.

“Mulţi confundă un moment de decorare cu momentul în care preşedintele oferă ceva. Nu, preşedintele doar recunoaşte merite, şi nu o face în numele lui, ci o face în numele naţiunii pe care oamenii decoraţi o servesc”, a spus Băsescu.

 

Sursa

Comentarii

comentarii