Ieșenii ar putea primi peste 300.000 de euro prin programul “Tomate”

Unul dintre cele mai de succes programe derulate de Ministerul Agriculturii este cel destinat agricultorilor care cultiva rosii in sere. In doar o luna, 118 ieseni s-au inscris la Directia Agricola Iasi pentru a primi ajutorul de minimis de la stat. Daca vor indeplini toate conditiile, fermierii vor primi 3.000 de euro fiecare pentru a-si dezvolta micile afaceri.

Pentru a obtine banii, fermierii trebuie sa obtina o productie de minim 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de minim 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative, sa fie înregistrati în evidentele Registrului agricol deschis la primariile în a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate în spatiile protejate. Valoarea totala a ajutorului de minimis ce se acorda unui beneficiar este de maxim 15.000 de euro pe durata a 3 exercitii financiare.

Anul trecut, din cei 207 potentiali beneficiari inregistrati la Iasi, 164 au primit sumele de bani promise. In urma cu doi ani, cand a fost lansat pentru prima data programul “Tomate“, 117 ieseni au depus documentele necesare obtinerii banilor, iar 74 dintre acestia i-au primit, reusind sa isi dezvolte afacerile din mediul rural.

Comentarii

comentarii