În comă alcoolică la 16 ani

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi a fost aglomerată de numeroasele cazuri care au necesitat îngrijiri medicale. În fiecare zi, media prezentărilor a fost de 125 de cazuri într-un interval de 24 de ore, fiind vorba despre traume suferite de copii la joacă, dureri abdominale, vărsături, dar şi infecţii respriatorii care încă mai sunt prezente, deşi sezonul lor a trecut.

Un caz atipic a fost cel al unui adolescent în vârstă de 16 ani care a consumat mai multe băuturi alcoolice, ajungând la UPU cu alcoolemie de 2,2 la mie. Din cauza alcoolemiei, acesta a şi căzut şi s-a lovit la cap, fiind redirecţionat către Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate.

„Pacientul a primit perfuzii, vitamine, fiind stabilizat din punct de vedere al intoxicaţiei cu alcool etilic, iar ulterior a fost trimis la Spitalul de Neurochirurgie pentru consult, fiind vorba şi de o cădere de la acelaşi nivel, care a dus la o traumă“, a precizat dr. Ta­mara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

 

 

Comentarii

comentarii