Încă un pas pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani

             S-au demarat procedurile privind studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi asistenţa tehnică pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.

           În primă fază, se pregăteşte documentaţia pentru loturile de drum de mare viteză Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani. Din totalul celor 4 loturi mai existau incertitudini doar asupra lotului de 110 km. Focşani- Bacău, celelalte 3 loturi având câştigătorii definitivi pentru elaborarea documantaţiei tehnice, fără să se fi depus contestaţii în termenul legal.

Paşcaniul urmează a asigura tranzitul către municipiul Iaşi, dar şi către graniţa de nord a ţării, iar Moldova va dispune de o infrastructură rutieră adecvată care să îi permită atragerea investiţiilor private străine, asigurându-se prin aceasta şi un “culoar european” pentru Republica Moldova.

 

Valoarea totală a contractului este de 27,6 milioane de lei (cu TVA), 75% din valoare – 17,44 mil. lei – fiind acordată de Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, respectiv între 31 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

Se confirmă faptul că municipiul Paşcani are o poziţie strategică de mare importanţă, iar construirea acestor cai de rulare moderne şi de mare viteză vor constitui şi pentru municipiul Paşcani o oportunitate de atragere a unor investiţii străine.

Comunicat de presă deputatul Vasile Axinte

 

 

Comentarii

comentarii