Inteligenta zodiilor: Ce tip de inteligenta ai in functie de zodia ta

Asa cum nu exista zodii bune si rele, tot asa nu se poate vorbi despre zodii inteligente si neinteligente este de parere astrologul Nicoleta Svarlefus.

Numai ca fiecare zodie are un anumit tip de inteligenta, o anumita modalitate de a si-o exprima si anumiti factori care o potenteaza din acest punct de vedere.

De asemenea, zodia in care te-ai nascut si guvernatorul acesteia ne furnizeaza informatii pretioase despre felul in care iti folosesti imaginatia, despre memorie, despre rapiditatea cu care gasesti solutii la problemele tale, despre cat de intuitiv esti si cat de aplecat spre studiu si cunoastere, despre spontaneitate. Iata cateva repere pentru fiecare zodie in parte:

BERBECII au o inteligenta activa, efervescenta

Ei sunt pusi mereu pe inventarea a noi sisteme de gandire si actiune. Le place sa experimenteze noul din plin, iubesc pasiunea si aventura, astfel ca nu stau prea mult pe ganduri, atunci cand au de luat decizii sau cand trebuie sa porneasca la actiune. De fapt s-ar putea spune, fara urma de eroare, ca Berbecii prefera sa actioneze decat sa gandeasca.

Sunt ajutati insa de o intuitie ascutita si capacitatea de a se orienta rapid in orice situatie. Iau decizii ferme si se descurca de minune chiar si in situatii de criza. Evident, din cauza precipitarii si a nerabdarii, gresesc deseori, dar asta nu-i face sa se schimbe. Gandesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reuseste sa tina pasul cu ei.

Cand isi sustin un punct de vedere, sunt foarte convingatori, chiar daca sustin de fapt un paradox. Ii ajuta foarte mult farmecul irezistibil, modul direct si concis de a se exprima, precum si siguranta de sine. Iubesc inceputurile, dar nu sunt foarte buni in a continua ceea ce incep.

TAURII sunt ancorati in sabloane rigide de gandire

Semn fix, de pamant, Taurul este acela care nu crede nimic pana nu vede cu proprii ochi. Are o inteligenta practica, orientata spre analiza, observare si asimilare a informatiilor.

Considera ca actiunea trebuie sa vina numai in urma unei analize riguroase si a calcularii tuturor posibilitatilor care pot aparea pe parcurs. De fapt, acest nativ vrea mereu sa se asigure ca este in siguranta si de aceea isi asuma doar riscuri calculate.

Cand trebuie sa faca o schimbare majora in viata lui, trebuie sa se pregateasca mental, sa se obisnuiasca cu ideea, lent, in timp, si eventual sa faca acea schimbare pas cu pas.

Are, de asemenea, o inteligenta creatoare iesita din comun si un simt estetic deosebit. Iluziile si conceptele idealiste sau filozofice, in mod cert n-au fost inventate pentru sau de catre acesti nativi. Pentru ca ei nu pot vorbi sau gandi pe marginea unui subiect, pe care nu-l pot proba si palpa. Insa odata ce au asimilat o informatie sau un concept, e clar ca va salaslui in mintea lui pentru totdeauna.

GEMENII au o inteligenta vie si curioasa

Dupa parerile si scrierile unora, Gemenii sunt superficiali. De fapt, cred ca Gemenii sunt mai degraba atat de curiosi sa afle si sa invete cate o fasie din fiecare domeniu cu care iau contact, incat evident ca nu le mai ramane timp sa si aprofundeze domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, ei stiu cate putin din toate.

Iar darul lor cel mai de pret nu este atat bagajul imens de cunostinte, cat felul in care stiu sa-l aplice, imediat si eficient. Gemenii au intr-adevar o inteligenta vie pe care nu ezita sa o etaleze ori de cate ori au ocazia. Vorbesc mult, despre cate in luna si in stele, au un simt al umorului si o mobilitate verbala iesite din comun si sunt absolut deliciosi in conversatie.

Gandesc cu repeziciune, sar de la un subiect la altul cat ai clipi, sunt interesati de tot ce ii inconjoara. Le place foarte mult sa acumuleze informatii in timpul calatoriilor. Sunt creativi si se simt deseori atrasi de arta si cultura.Sunt foarte buni scriitori si oratori.

RACII se ghideaza dupa inteligenta emotionala

Acesti nativi sunt plamaditi predominant din emotii. Memoria, imaginatia si intuitia sunt darurile de pret ale oricarui nativ Rac si reperele dupa care se conduce in viata. E-adevarat ca Racii care sunt inca atasati de copilarie si pastreaza inca foarte vii principiile capatate atunci sunt destul de timizi si sensibili.

Acestia pot deveni, din cauza emotiilor imtense, precum si din cauza ranilor din trecut, extrem de subiectivi. In schimb, Racii ceva mai evoluati, care se axeaza pe latura spirituala, pot descoperi cu ajutorul emotiilor, din ce in ce mai multe daruri de pret, care-i ajuta sa realizeze lucruri marete. Imaginatia Racilor este neintrecuta si ii ajuta in domenii artistice .

Pentru Raci, adevarul propriu vine din interiorul fiintei, el trebuie simtit la nivel profund, la nivel de emotie, de suflet. Racul simte pur si simplu cand trebuie sa actioneze si simte cand trebuie sa faca o schimbare sau ce alegeri sunt bune pentru el. De aceea, ar trebui sa se bazeze pe intuitie.

LEII opereaza cu o inteligenta coordonata de vointa

Acesti nativi isi construiesc realitatea dupa cum le place si dupa cum vor ei sa o vada. Pe ei ii intereseaza ceea ce vor si ceea ce-i ajuta sa obtina ce vor. Nu stau sa se impiedice de detalii si nici nu apleaca urechea la lucruri care i-ar putea opri din drum. E-adevarat ca uneori, gandirea lor, care graviteaza in jurul ego-ului puternic, poate fi obositoare pentru cei din jur.

Au o minte focusata pe scopuri marete si sunt dovada cea mai clara ca atunci cand iti doresti ceva , chiar se intampla, si ca energia gandului si imaginatiei poate materializa.

Asadar, ei nu obosesc niciodata sa -si imagineze si nici nu renunta la a lua din viata numai ce le place. Gandindu-se intens la ce-si doresc, pana la urma li se intampla. Sunt destul de idealisti, iar cei mai putin evoluati spiritual sunt vanitosi si egocentrici. Gandirea Leului este cuprinzatoare, dar stie sa selecteze doar ceea ce-l ajuta sa fie creativ, stralucitor si leader.

FECIOARELE au o inteligenta analitica

Nicio zodie nu este mai analitica si mai logica decat Fecioara. Acesti nativi opereaza cel mai mult cu logica si pragmatismul. Sunt ancorati in realitatea imediata, se limiteaza la a gasi solutii practice si viabile, nelasand loc de dubii sau sperante inutile.

Gandeste in detaliu si ia mereu in calcul toate efectele posibile ale actiunilor ei. Nu-i place sa fie luata pe nepregatite si este foarte reticenta la schimbari.

Deseori, creaza scenarii fataliste, la care se gandeste constant si in care in final ajunge sa creada. Este destul de anxioasa, se ingrijoreaza din nimicuri.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii