Jens Stoltenberg şi Donald Trump vor suplimentarea bugetelor alocate apărării de statele NATO

afghanistan_soldati_usa_cadaveriSecretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat vineri că a avut o discuţie “bună” cu preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, despre viitorul Alianţei Nord-Atlantice, cei doi lideri evidenţiind angajamentul suplimentării bugetelor alocate apărării.

“Am avut o conversaţie bună cu preşedintele-ales al SUA, Donald Trump. Am evidenţiat amândoi importanţa menţinerii angajamentelor în cadrul NATO şi a suplimentării bugetelor alocate apărării”, a transmis Stoltenberg prin Twitter.

“Preşedintele-ales, Donald Trump, şi secretarul general Jens Stoltenberg au evidenţiat importanţa NATO şi au discutat despre adaptarea la noul mediu de securitate, inclusiv prin combaterea terorismului. Secretarul general Stoltenberg i-a mulţumit lui Donald Trump pentru abordarea în campania electorală a problemei bugetelor alocate apărării, care a fost o prioritate a secretarului general de la numirea în funcţie, în 2014. Cei doi lideri au stabilit că există progrese în asumarea în mod mai corect a sarcinilor, dar încă există multe de făcut”, se arată într-un comunicat NATO.

Sursa

 

 

Comentarii

comentarii