Lucrări de modernizare pe mai multe drumuri din judeţ

După perioada de iarnă în care nu s-a putut interveni din cauza condiţiilor meteo, drumariişi-au reluat din plin activitatea.

Se lucrează intens pe DJ281 C, intersecţie DN 28A (Blăgeşti) – Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – DN 28B (Cotnari). După lucrările de stabilizare a terenului prin procedeul de reciclare a vechii structuri şi îmbunătăţirea acesteia cu ciment, s-a aşternut stratul balast, iar acum se finalizează intervenţiile la poduri şi podeţe.


Pe lâng
ă reabilitarea celor 25 de kilometri, constructorul va amenaja şi 7.400 de metri pătraţi de trotuare, va face căi de acces către proprietăţşi va moderniza cele şase staţii de autobuz aflate pe acest drum. Investiţia de 44 milioane de lei este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.


În plin proces de refacere este 
şi drumul judeţean 280 B Târgu Frumos – Cucuteni. Stratul vechi de asfalt a fost frezat, au fost montate toate podeţele prevăzute în proiect acum fiind în curs de amenajare casetele de lărgire a drumului. Constructorul trebuie să paveze 2900 de metri pătraţi de trotuare şi să monteze 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, va fi refăcută semnalizarea rutieră. În total, vor fi modernizaţi 9,2 kilometri de cale de rulare investiţia fiind de 11,7 milioane de lei.
Pentru a se asigura c
ă lucrările începute astăzi se vor derula în mod corespunzător, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa a inspectat câteva dintre drumurile aflate în reparaţii. 

„A venit primăvara, aşa că nu mai avem timp de pierdut. Trebuie să lucrăm la cote maxime şi să redăm circulaţiei drumurile judeţene, aşa cum ne-am propus. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut astăzi, constructorii îşi fac treaba cu responsabilitate, nu vorbim doar de reparaţii, ci de lucrări cât se poate de ample, de refaceri de poduri. Voi reveni frecvent pe teren alături de echipa de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor ca să mă asigur că nu va mai trece mult timp până când va fi turnat şi stratul de uzurăasfaltică. Să nu uităm că Iaşul are una dintre cele mai mari reţele de drumuri judeţene dinţară, aşa că şi reponsabilitatea noastră este pe măsură, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.


De luni se fac lucr
ări şi pe DJ 207M: ieşire Al.I. Cuza – intrare Kogălniceni (DJ 208G), pe o lungime de 1,2 km precum şi pe DJ 281: Spinoasa -Belceşti.


În plin proces de modernizare este 
şi drumul judeţean 248A: intersecţie DC 73 Grieşti- limităjudeţul Vaslui. Acest proiect a fost realizat în proporţie de 95 la sută. Constructorul a încheiat lucrările de asfaltare încă de toamna trecută. Au fost amplasate şi cele 12 podeţe iar acum se lucrează la şanţuri şi acostamente. Vor fi montate indicatoare rutiere noi şi vor fi refăcute marcajele. DJ 248A va fi modernizat pe o lungime de 2,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 2,9 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuţie este de şase luni, iar garanţia lucrărilor va fi de trei ani. Şi în ascest caz, fondurile necesare au fost asigurate de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Recepţia drumului se va face până la sfârşitul lunii aprilie. 

Comentarii

comentarii