Marţi, 13 – Ziua informării preventive

Începând cu anul 2011, la iniţiativa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, fiecare zi de marţi 13, indiferent de luna anului, este declarata „Ziua Informării Preventive”. Desfasurate sub sloganul „Preveniti ghinionul”, având ca logo pisica neagra, activitatile informativ-educative ce vor avea loc cu aceasta ocazie, cu sprijinul E.O.N România, urmaresc constientizarea cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situatii de urgenta.

„Ziua Informarii Preventive” este o ocazie pentru ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi si subunitatile Pascani si Târgu Frumos sa îsi deschida portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Astfel, între orele 09:00 – 15:00, vizitatorii vor putea vedea tehnica de interventie, cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare. Totodata, în unitatile de învatamânt din judet vor fi sustinute prezentari referitoare la riscurile care se pot manifesta si pot produce efecte nedorite în localitatile judetului, dar si exercitii de evacuare în scopul cunoasterii de catre elevi a regulilor de comportare, pe timpul si imediat dupa producerea unei situatii de urgenta.

O alta serie de activităti vor fi organizate în zona PALAS, unde va fi amplasat un punct mobil de informare preventiva si de promovare a profesiei. În aceeasi locatie se vor desfasura exercitii demonstrative de acordare a primului ajutor medical de urgenta si activita?i aferente Campaniilor de informare şi educaţie preventiva a populaţiei R.I.S.C.
“Siguranta NU e un joc de noroc!”, “Mai bine previi, decât sa nu fii!” fiind distribuite în acest context brosuri, afise si pliante referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încalzire cu defectiuni, fara asigurarea supravegherii sau din suprasolicitarea instalatiilor si aparatelor electrice. În cadrul aceleiasi activitati, cetatenilor le vor fi prezentate principalele masuri si reguli de aparare împotriva incendiilor, precum si modul în care trebuie sa se comporte în cazul producerii unor situatii de urgenta.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiti prevazatori!

Comentarii

comentarii