Ministerul Sănătăţii a început distribuirea vaccinului antigripal

Apropierea sezonului rece poate aduce şi viroze sau chiar gripă, iar Ministerul Sănătăţii a început anul acesta mai devreme distribuirea vaccinului antigripal.

Un milion de doze vor putea fi folosite pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătăţii.

Recent, ministrul Sorina Pintea a anunţat că a luat toate măsurile necesare pentru a nu mai exista întărzieri în asigurarea vaccinului. Deocamdată, însă, numărul dozelor ajunse în judeţe este mic şi vor fi distribuite în special la spitale, iar pacienţii obişnuiţi cu problemele din anii trecuţi vin de multe ori la medic cu vaccinul cumpărat din farmacii.

Schimbările de temperatură din ultimele zile acţionează virozele respiratorii, care sunt întâlnite atât la adulţi, cât şi la copii.

Andreea Dragomir, medic de familie:  “Debutează cu rinoree, cu tuse, cu strănut, cu febră“.

Pentru că în fiecare an dozele de vaccin gratuit vin cu întârziere şi sunt insuficiente, oamenii preferă să le procure singuri din farmacii.

Rodica Buşcu, medic de familie: “Lumea a conştientizat situaţia aceasta şi unii dintre ei vin cu vaccinul cumpărat, cu toate că încă nu a început epidemia de gripă, dar este foarte bine ca preventiv să începem vaccinarea înainte să înceapă această epidemie de gripă”.

Comentarii

comentarii