Noi beneficii pentru donatorii de sânge

Numarul iesenilor care merg la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi pentru a dona cantitatea de 450 de ml de sange este in continua scadere in ultima perioada. Astfel, in ultimele zile, media zilnica a donatorilor nu a depasit 50 de persoane.

Conform cadrelor medicale, aceasta situatie este ingrijoratoare, intrucat pe paturile de spital sunt foarte multi pacienti care au nevoie de sange. In aceste conditii, de multe ori, pacientii sunt nevoiti sa astepte pentru a fi supusi unor interventii medicale sau pentru a beneficia de tratament.

In aceste conditii, reprezentantii CRTS Iasi vin cu o serie de motive si de beneficii pe care donatorii de sange le pot avea.

“Analizele care se efectueaza in urma donarii de sange, cu ocazia fiecarei donari, va permit monitorizarea starii de sanatate in ceea ce priveste unele infectii cu virusul care afecteaza in special ficatul. Avand o simptomatologie minima, de cele mai multe ori manifestata printr-o stare de oboseala, aceste infectii nefiind cunoscute, repspectiv tratate, pot evolua spre forme grave de hepatita cronica, ciroza sau cancer hepatic”, precizeaza reprezentantii CRTS Iasi.

Comentarii

comentarii