O nouă casă de tip familial pentru 12 copii scoși din centrul de plasament

 O nouă casă de tip familial pentru 12 copii scoși din centrul de plasament. Acţiunea face parte din procesul de închidere a Centrului de Plasament „Sfântul Spiridon“ din Târgu Frumos, unde iniţial se aflau 215 băieţi.

A doua casă de tip familial, construită ca urmare a începerii procesului de închidere a Centrului de plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon“ din Târgu Frumos, va fi inaugurată astăzi, de la ora 11. Denumită Casa de tip familial „Petru Rareş“, aceasta este gata să primească sub acoperişul său 12 copii care au trăit până acum în centrul de plasament din oraş. Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Sfântul Spiridon“ este cuprins în Strategia 2016-2020 de închidere a centrelor de plasament, care are în vedere desfiiţarea a 6 din cele 10 centrele ieşene în următorii doi ani, cu scopul de a reintegra copii în comunitate.

„Închiderea centrului din Târgu Frumos a început în februarie 2014, printr-un parteneriat încheiat între Hope and Homes for Children (HHC) şi DGASPC Iaşi. La acel moment, în centru se aflau 215 băieţi, iar în prezent nu­mărul lor este de 30, cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani. În urma evaluărilor individuale, Hope and Home for Children a identificat cele mai bune alternative de transfer, ocupându-se inclusive de dezvoltarea a patru case de tip familial“, arată o comunicare a HHC.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii