O nouă expoziție la Muzeul din Pașcani. Vezi despre ce este vorba

Armata română şi tricolorul în perioada 1877-1919. O dată cu sărbătorirea Marelui Centenar, cele două instituţii partenere – Muzeul Municipal Paşcani şi Primăria Municipiului Paşcani – vă invită la ceas aniversar să aducem un primos de recunoştinţă armatei şi poporului român, care la finele secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX s-a afirmat pentru câştigarea neatârnării, dar şi pentru împlinirea visului de unitate care a ridicat naţiunea română încă din vremea lui Mihai vodă.

Expoziţia muzeului se va desfăşura în spaţiul nostru etnografic în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2018. În cadrul acestei expoziţii itinerante pot fi vizionate următoarele obiecte: straie vechi româneşti pe care apare redat tricolorul (costume populare, ştergare, brâie şi năframe), arme ale armatei române folosite în războiul de independenţă şi în primul război mondial, medalii, decoraţii, efigii de decoraţii, documente militare, dar şi cu caracter civil.

În cadrul acestei expoziţii, vor fi expuse un număr de peste 80 de piese care provin din donaţii făcute de profesorii de istorie din zonă, dar şi de dragii noştri donatori care sprijină neîncetat activitatea Muzeului Municipal Paşcani.

Vă aşteptăm cu mult drag să treceţi pragul instituţiei noastre, inclusiv în ziua de 1 decembrie, când vom putea cu adevărat spune că „tot ce-i românesc nu piere şi nici nu va pieri”, a precizat muzeograful Daniel Sava.

Comentarii

comentarii