“Papanașele” au câștigat Premiul Special pentru Cea mai frumoasă prezentare! Vezi despre ce este vorba

“Papanașele” au câștigat Premiul Special pentru Cea mai frumoasă prezentare!

Elevii Ioana Pantelimon, Iinca Theodora Ungureanu, Eliza Matei, Ana Maria Butnaru și Denis Ștefan, din clasa a XI-a F, coordonați de doamna profesor-diriginte Crina Elefteriu au reprezentat echipajul din partea colegiului nostru la Concursul de Identificare și Atestare de Produse Tradiționale, ce a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Produsul prezentat a fost Papanași cu smântână și dulceață. 


La concurs au participat 12 echipe din județele Iași, Bacău și Republica Moldova. Competiția a fost împărțită în patru categorii: prima fiind reprezentată de dulciuri precum turta cu julfă sau papanașii, a doua de produsele tradiționale precum sarmalele. În a treia categorie s-au încadrat băuturile (țuica sau afinata), iar din a patra categorie au făcut parte produsele meșteșugărești.

Produsele făcute de concurenți au fost expuse pe mese, jurații au mers și au degustat din fiecare, iar participanții au prezentat din ce zonă este acel preparat, cum a fost făcut, cum a ajuns să fie inventat și de cine.

Anul acesta, în concursul aflat la cea de-a doua ediție, au fost înscrise 34 de produse tradiționale.

Comentarii

comentarii