Parlamentul de la Londra respinge, pentru a doua oară, propunerea de acord privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană

Propunerea premierului britanic,  Theresa May, privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană  a fost respinsă în această seară (12 martie 2019) de deputații din Camera Comunelor  pentru a doua oară, aruncând strategia Brexitului în incertitudine.

Potrivit BBC.co.uk, deputații au respins acordul cu 391 la 242, o înfrîngere cu un scor mai mic decât cel înregistrat la prima tentativă, în ianuarie.

Premierul a declarat că parlamentarii vor vota acum dacă Marea Britanie ar trebui să plece fără o înțelegere la 29 martie și, dacă nu, atunci posibilitatea amănării Brexitului.

Liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a declarat că primul ministru ar trebui să cheme acum alegeri generale.

Premierul britanic avertizase, înaintea votului, că dacă deputații nu vor susține propunerea de acord îmbunătățită, există rriscul ca Brexitului să nu semai întâmple..

Chiar și cu acest mesaj, Theresa May, nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii britanici că noile concesii pe care le-a convenit în ultimul moment cu Uniunea Europeană erau modificările “legale obligatorii” care au fost cerute atunci când , în ianuarie, propunerea de acord a fost respins  cu o diferanță de 230 de voturi.

Partidul Unirii Democratice din Irlanda de Nord, care își păstrează guvernul la putere.

Comentarii

comentarii