Parteneriat public- privat pentru autostrada Târgu Neamț- Iași- Ungheni, „până la sfârșitul anului”

Autostrada Târgu Neamț- Iași- Ungheni se numără printre proiectele de parteneriat public- privat ce vor fi demarate până la sfârșitul anului 2018. Declarația a fost făcută luni, 16 iulie, de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

În România, până la sfârșitul acestui an, se va demara licitația pentru canalul Dunăre – București în parteneriat cu statul român.

În România, până la sfârșitul acestui an, va demara parteneriat public-privat pentru trei autostrăzi: Ploiești – Brașov, autostrada Sudului și Târgu Neamț- Iași- Ungheni„, a declarat Darius Vâlcov în cadrul unei emisiuni de televiziune. La toate aceste proiecte, s-ar mai adauga un proiect de amenajare a 160 de kilometri de pârtii în Munții Făgăraș.

Potrivit consilierului prim-ministrului, aceste proiecte ar prezenta interes pentru Germania, Franța, China, Statele Unite ale Americii, dar și țări din Peninsula Arabă. „Toți își doresc să primească aceste proiecte, să discute despre ele, pentru că, până la sfârșitul anului, vreo 15 proiecte de parteneriat public-privat vor demara în România”, a mai spus Darius Vâlcov.

Bineînțeles că, după atâția ani cu promisiuni neîndeplinite, pentru locuitorii Moldoveni și nu numai, vorbele nu sunt suficiente. Rămâne să vedem, la sfârșitul lui 2018, dacă într-adevăr autostrăzile mult- dorite vor fi mai aproape de a deveni realitate.

Comentarii

comentarii