Pedalez pentru bibliotecă – 26 de kilometri de distracție, aventură și cunoaștere

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, Biblioteca Publică din Cotnari organizează evenimentul Pedalez pentru bibliotecă, menit să încurajeze lectura, mișcarea în aer liber și cunoașterea istoriei locale, prin parcurgerea pe două roți a unui traseu de 26 de kilometri în localitate și în împrejurimi.

Nu e nevoie de nicio pregătire specială pentru a lua parte la startul care se va da la ora 10.00, din fața Bibliotecii, ci doar de o bicicletă în stare bună de funcționare. Doritorii se pot înscrie pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/294245628072039/ sau la fața locului, înainte de start, între 9:30 și 10:00. Traseul pe care se va pedala este următorul: Bibliotecă – Castel – Cetatea geto-dacică Cătălina – La Stâncă – La Lebădu – Podul lui Ștefan cel Mare – Bibliotecă.

Cei care doresc să previzualizeze traseul o pot face accesând acest link: https://www.relive.cc/view/1842872131. La Cetatea geto-dacică de pe dealul Cătălina și la Podul lui Ștefan cel Mare, participanții vor fi inițiați în istoricul acestor locuri de către Mădălina Atomei, de la Centrul de Informare și Promovare Turistică Cotnari. În poiana de la Lebădu, se va face un popas de odihnă și un mic picnic.

„Lumea asociază biblioteca cu lectura, în mod principal, și e normal să fie și să rămână așa. Dar ne dorim, totodată, să atragem atenția că biblioteca poate oferi și alte tipuri de acces la cunoaștere. În ultimii ani, la Cotnari, am organizat un club de șah, un altul de lectură și suntem foarte mândri de succesul pe care îl are Astroclubul Pegas, dedicat pasionaților de astronomie. În această toamnă, ne-am propus, iată, să promovăm și mișcarea prin intermediul activității Pedalez pentru bibliotecă. Vom străbate traseul în ritmul celui mai încet participant, întrucât scopul este buna dispoziție și cunoașterea istoricului localității, nu performanța fizică. Vom distribui pe traseu, în mod gratuit, cărți și materiale promoționale ale bibliotecii, pentru încurajarea lecturii și popularizarea importanței bibliotecii pentru comunitate”, a declarat bibliotecarul Dorin Cozan, organizatorul evenimentului.

Participanții la traseu vor fi însoțiți pe tot parcursul de o mașină a Poliției și de una a Primăriei Cotnari, precum și de un asistent comunitar, cu pregătire în caz de urgențe medicale. Organizatorii recomandă bicicliștilor să vină echipați cât mai corespunzător din punctul de vedere al siguranței rutiere și să aibă în dotare cel puțin o vestă reflectorizantă.

Comentarii

comentarii