Premii pentru elevii la de la “Miron Costin”

Pe 30 martie 2017, a avut loc la Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iasi, Concursul Turnul Babel. La acest concurs s-au înscris peste 400 de elevi de la școli din județ. Câțiva din Pașcani au reușit săobțină și premii.

In 2017, Art’s Week a găzduit prima ediție a Concursului județean multilingvistic Turnul Babel la care s-au înscris 411 participanti.

Iniţiat, în premieră la nivelul judeţului Iaşi, de profesorii de limbi străine de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, în parteneriat cu Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză, concursul s-a adresat elevilor de liceu şi a testat atât cunoştinţele limbilor străine ale acestora (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană), cât şi capacitatea de înțelegere şi de a face conexiuni între limbile străine cunoscute sau necunoscute.

Din cele 34 de premii și mențiuni acordate, 6 au revenit elevilor de la Miron Costin Pașcani, și anume, 4 premii III pentru Deak Robert, clasa a X-a, Vasluianu Tudor, clasa a XI-a, Ion Nela, clasa a XI-a, Crăciun Marian, clasa a IX-a și 2 mențiuni pentru Hărățu Codrin, clasa a X-a, Ciurlică Robert, clasa a XI-a.

Pe lângă diplome, elevii au primit cărți, puzzle-uri pe teme legate de limbile străine.

Iată un exemplu de itemi la care elevii au răspuns la acest concurs.

1. Indicați echivalentul corect al proverbului de mai jos:
Tutte le cose buone arrivano per chi aspetta.
a) All good things come to he who waits.
b) Tout vient à point à qui sait se battre.
c) Cosas vienen a aquellos que aprenden.

Comentarii

comentarii