PROGNOZA METEO pentru miercuri și joi

frigVremea se va răci în zilele următoare, în vestul, centrul, și nordul ţării, iar la munte cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, informează Mediafax.

În nordul Carpaților Orientali și în Maramureș ninsorile vor determina depunerea unui strat mai consistent de zăpadă.

În restul teritoriului cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile nord-vestice, estice şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

În jumătatea de nord a țării cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a intervalului vor fi precipitații slabe pe arii restrânse sub formă de ninsoare.

În sud se va înregistra trecător lapoviță sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte și în regiunile vestice și de răsărit.

În cea de a doua parte a intervalului aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice şi sud-estice, iar vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi spulberată şi viscolită.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime vor fi în scădere accentuată faţă de noaptea precedentă, și se vor situa între -16 şi -6 grade.

Comentarii

comentarii