Programul Start Up Nation vine anul acesta cu avantaje pentru judeţele mici

Programul Start Up Nation, de încurajare şi stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, vine anul acesta cu avantaje pentru judeţele mici, între ele, Vasluiul.

Anul acesta, criteriile de departajare pentru proiectele depuse în cadrul programului Start Up Nation sunt unele noi şi transparente, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Mai avantajate, de data asta, vor fi – spun specialiştii – judeţe precum Vasluiul, care nu sunt prea dezvoltate economic.

Proiecte din astfel de judeţe vor primi 10 puncte în plus, întrucât au mai puţin de patru firme la suta de locuitori.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca un număr mai mare de vasluieni cu spirit de iniţiativă să se numere printre cei 10-000 de beneficiari, care vor primi ajutor de minimis în sumă de cel mult 200.000 de lei.

Anul trecut, judeţul Vaslui doar 44 de proiecte înscrise la linia start a acestui program, dar anul acesta sunt şanse reale ca numărul lor să crească.

Trebuie spus că dezbaterea publică, legată de noile criterii, în baza cărora se va realiza clasamentul final al beneficiarilor programului Start Up Nation, se va încheia miercuri, 31 octombrie, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Comentarii

comentarii