PSD oferă Iaşului un loc pe listele europarlamentare

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit ieri pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Cu acest prilej, s-a stabilit ca ministrul Dezvoltării, Rovana Plumb, să fie cea care deschide lista, urmată de jurnalista Carmen Avram, Claudiu Manda şi pastorul Chris Terhes. Pe locul 5 se află Dan Nica, urmat de Maria Grapini şi deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru (locul 7). Următorii pe listă sunt Dragoş Benea (locul 8), Victor Negrescu (locul 9), Andi Cristea (locul 10), Natalia Intotero (locul 11), Gabriela Zoană (locul 12), Bianca Gavriliţă (locul 13), Emilian Pavel (locul 14) şi Doina Pană (locul 15).

În urma nominalizării lui Tudor Ciuhodaru pe un loc eligibil pentru Parlamentul European, Organizaţia PSD filiala Iaşi ar urma să aibă un nou deputat, şi anume Bogdan Petru Cojocaru, fostul ministru al Comunicaţiilor, care se află pe locul şapte pe lista alegerilor din cadrul Camerei Deputaţilor. PSD speră să scoată, după redistribuire, 14-15 mandate de europarlamentari. Lista va ajunge astăzi la Biroul Electoral Central (BEC), după cum a anunţat Liviu Dragnea, în prima apariţie publică a sa după problemele pe care le-a avut cu coloana. „Mă bucur că avem şansa de a trimite la Bruxelles un nou reprezentant al Iaşului. Deşi nu ne dădea nimeni şanse, iată că organizaţia PSD Iaşi a impus pe poziţie eligibilă un candidat. Ne pasă de ieşeni şi ne pasă de ceea ce se întâmplă în regiunea Nord-Est. România merită mai mult, iar noi suntem dispuşi să ne ancorăm la treabă în zona noastră. Tudor Ciuhodaru are deja experienţa unor legislaturi în Parlamentul României şi calităţile necesare pentru a face faţă rigorilor Parlamentului European. Sunt convins că va fi un câştig pentru toată lumea şi sper ca de această dată, trimisul nostru să facă într-adevăr politica României, a regiunii şi a partidului şi să nu aibă doar o agendă personală, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu fostul europarlamentar Cătălin Ivan”, a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

La rândul său, deputatul ieşean a declarat:„Sunt onorat de nominalizarea făcută de colegii mei social-democraţi din Iaşi şi din întreaga ţară. Este un lucru care mă obligă. Aşa cum am procedat şi până acum, voi apăra problemele ieşenilor şi ale Moldovei. Este momentul ca aceste politici bune pentru oameni, din sănătate, dar şi din celelalte domenii de activitate să fie continuate la nivel european”, a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Comentarii

comentarii