Psihologii avertizează: sănătatea psihică este mai importantă decât cariera!

Mediile de lucru, în care activăm astăzi sunt numite ,,pericole moderne” – unde ar trebui să muncim ca niște roboți și mașini pentru a face față cerințelor, pentru a ne păstra locurile de muncă și pentru a fi considerați ,,de succes”.

Oamenii din întreaga lume, plătesc un preț prea mare pentru acest ,,succes”. Organizația Mondială a Sănătății a numit despresia ca fiind o ,,criză globală”. Atunci când lucrezi până ,,te arzi de tot” a devenit principalul risc ocupațional și este deja o normă.

Să fii ocupat a devenit o onoare. Ni se cere să gândim ca niște mașini, care se clarifică cu liste la viteza maximă, care răspund în decurs de .006 secunde. Ne este frică să fim considerați a fi lipsiți de caracter.

Și după toate astea ne întrebăm, oare de ce perioada în care trăim a fost numită ,,Epoca Anxietății”?

1. Nu există ,,succes” fără sănătate

Câștigurile salariale, bonusurile, statutul sau bunurile cumpărate cu banii agonisiți nu vor reuși să îți întoarcă sănătatea. De exemplu, dacă lucrezi la o organizație care aduce lunch-ul la oficiu, ținându-te ,,legat” de locul tău de muncă, sau ți se cere să răspunzi la e-mail-uri în timpul tău liber, ar trebui să îți expui părerea asupra acestor încălcări sau în genere să te concediezi. Nimic nu este mai valoros decât viața și sănătatea ta.

2. Există mai multe șanse să muncești productiv și să rămâi sănătos atunci când stabilești limite

Stabilește propriul tempou, propriile trepte spre succes și respectă-le. Asigură-te că acorzi destul timp propriilor interese, somnului, întâlnirilor sociale, activităților fizice și odihnei. Prevenirea nu este atât de costisitoare precum consecințele. Cercetările arată că stabilirea limitelor și pauzele în programul de muncă asigură o eficiență și o productivitate mai mare la serviciu.

3. Gândește-te ce vei lăsa în urma ta

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii