PUI CU SMANTANA RETETA SIMPLA SI RAPIDA

Pui cu smantana reteta simpla si rapida. Cum se face pui cu smantana? Bucatele fragede de carne de pui (pulpe dezosate sau piept) invaluite de un sos de smantana foarte fin si catifelat. O reteta simpla, rapida, usor de preparat.

Cum se face pui in sos de smantana care nu se taie (branzeste)? Acest pui cu smantana (piept de pui sau pulpe dezosate) se face in toata Europa, facand parte din gama de retete de mancare de iarna, mai consistente. Intre timp a devenit o reteta traditionala moldoveneasca sau romaneasca. Mai mult bucovineana. Cum se face pui cu smantana in Bucovina? Se face cu pui de tara (bucati cu piele si os), cu legume si zarzavaturi (morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa) si seamana mai mult cu o ciulama de pui (care se prepara pe baza unei supe de carne cu legume). Foarte bun si asa! Insa sunt doua retete complet diferite: puiul cu smantana nu este ciulama! Aici gasiti reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii