REȚETE Salată de castraveți cu iaurt. Varianta aperitiv a sosului tzatziki

O reteta foarte gustoasa si extrem de racoritoare, numai buna pentru vara!

Ingrediente

3 castraveciori mici
zeama de la jumatate de lamaie
3 catei de usturoi mari
1-2 legaturi de marar
1 lingura si jumatate ulei de masline
sare
menta macinata
iaurt

Preparare

Castravetii se curata si se taie rondele cat mai subtiri.
Usturoiul se curata si el, se toaca rondele, se zdrabeste putin pentru a’si lasa gustul si se adauga peste castraveti.
Se adauga zeama de lamaie, uleiul, sare si menta macinata dupa gust.
Se lasa la frigider pana cand se toaca marunt mararul.
Se scoate de la frigider, se adauga mararul si iaurtul. Se amesteca pana la omogenizare.
Se lasa 10 minute la frigider pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
Se serveste rece. Pofta buna !

Comentarii

comentarii