RO -ALERT la Pașcani în ziua de 18 iulie

Avand in vedere adresa primita din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, cu privire la testarea „Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT”, in Municipiul Pascani sistemul va fi testat pe data de 18.07.2019, in intervalul 10.00-12.00.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj – „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile. Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Comentarii

comentarii